No time for dirty makeup.


Jag har alltid tyckt att det är obekvämt och smutsigt att ha på sig smink, men på senaste tid så blir jag verkligen äcklad utav det? 

När jag sminkade mig flera ggr i veckan så tog jag bort sminket samma sekund som jag klev innanför dörren, och jag har aldrig i mitt liv valt att sova med smink pågrund utan att jag inte orkar tvätta bort det. 

De senaste 7 åren så har jag bara sminkat mig när de är något speciellt. Aldrig för en vanlig skoldag, dag på stan eller liknande utan endast till tex event eller utgångar..  Annars har jag helt enkelt skippat det helt, även om det gör att jag ser trött/sliten ut utan att jag egentligen skulle behöva göra det, men det är en prioritering som jag valt att ta. 

De senaste månaderna har jag fått rysningar när jag sminkat mig (för utgångar). Jag fåt total-panik och behöver bryta mitt i sminkningen för att de känns som jag kletar på värsta geggan i ansiktet, på fransarna, ja allting. Innan har jag ogillat det men nu avskyr jag det verkligen..  Samtidigt vill jag ha det vid specifika tillfällen, men som sagt- det hör inte till min vardag.

Anledningar till att inte sminka sig dagligen: 

- Du sparar mängder med pengar
- Din hud får vila och andas
- du slipper allt klet
- du vaknar upp fräsch (till skillnad ifrån om du glömt ta bort sminket)
- du slipper tvätta bort de på kvällen
- du behöver inte tänka på hur sminket ser ut på dagarna
- du känner dig renare 
- du är renare
- du utsätter inte din kropp för dåliga kemikalier osv, ska jag fortsätta?;) 

PS. Ser inte ner på folk som väljer att sminka sig dagligen heller, all credd till er för all tid ni lägger ner på era vackra utseenden. Hade jag mått bättre kanske jag hade orkat bry mig om sådant med, men jag har alltid prioriterat annat. Vi är alla olika och tur är väll det, men ibland är det bra att vi inspireras utav varandra med!




1 kommentar