you and your body is on top!

Jag blev alldeles varm i hjärtat när jag såg de nya avsnitten utav top modelll. Äntligen har media hängt med i svängarna och förstått att de det tidigare har gjort har varit livsfarligt för framförallt unga tjejers hälsa. Och med de menar jag, att de genom alla år har visat upp för oss i tv-soffan att man måste vara 180cm och väger 40 kilo, för att kunna vara vacker. De har fått unga tjejer att hata på sig själva, se ner på sig själva, se sig själva som mindre värdiga. De har skapat otroligt mycket psykisk ohälsa, då vi har fått växa upp med att hela tiden hålla i baktanken att vi inte duger som vi är, att vi inte är tillräckligt bra.

Äntligen har top model tagit något utav de största stegen någonsin. De har tagit in tjejer vars kroppar består mer än utav bara skelett. De har tagit in tjejer, som vissa brinner för att berätta för unga tjejer där ute att de är snygga som de är, oavsett deras vikt. De har tagit in tjejer som är hälsosamma, och framförallt sprider hälsosamma budskap. Detta gör mig så glad, för att det känns som vi stegvis går mer och mer mot att acceptera alla olika människors kroppar. Fortsätter vi såhär så kommer den psykiska ohälsan minimera totalt, för något som utbringar den mest är att vi inte känner att vi är värda något, och för väldigt många just pågrund utav att vi inte passar in i samhällets mall. Därför lägger jag handen på hjärtat och säger tack till tv11 för det här.♥
Bildresultat

Jag har gått upp hur mycket som helst i vikt sedan början utav sommaren (just för att jag gick ifrån att träna varje dag till att varken kunna sova normalt, äta normalt, eller ta mig upp ur sängen).Jag har skämts ihjäl över att fundera över att gå tillbaka på gymmet. Över att gå utanför lägenheten. Över att gå på affären. Varför? För att jag är tjock, och för att tjock är något som är fel i vårat samhälle. Men bara av det här, så känner jag redan att det har börjat accepterats. Alltså jag blir helt tårögd, jag vill bara slänga mina idiotiska tankar om mig själv åt helvete och insé faktan, att man är fin tjock som smal- jag tycker ju att ni är det- då kan väll jag också vara det. Jag vill vara med i kampen om att kämpa för tjockas rättigheter, och hädanefter tänker jag inte dölja min tjocka kropp. Så länge jag gör det, så håller jag ju tillbaka på den jag är, och då kan jag inte leva fullt ut.

VI ÄR ALLA LIKA FINA OCH FANTASTISKA OAVSETT HUR STORA ELLER SMÅ VI ÄR, VI MÅSTE TILLSAMMANS KÄMPA FÖR ATT SAMHÄLLET SKA FÖLJA DETTA IDEAL FRAMFÖR NÅGOT ANNAT OCH DET GÖR VI GENOM ATT VISA UPP OSS, STÅ FÖR VAD VI TYCKER & GÖR VÅRAN RÖST HÖRD!.
0 kommentarer